Onderwijs

Wat kunt u als opleidings- of onderwijsorganisatie met CompetentNL?

Eén skillstaal voor iedereen verbindt het onderwijs met de arbeidsmarkt

Opleidings- en onderwijsorganisaties kunnen hun aanbod van opleidingen en certificaten afstemmen op deze skillstaal. Zo zien zij welke skills belangrijk zijn of gaan worden op de arbeidsmarkt.

Omscholing op basis van skills

CompetentNL helpt bij het maken van fit-gap-analyses voor omscholing
Beeld: ©SBB

Vanuit CompetentNL kunt u als opleidings- of onderwijsorganisatie fit-gap-analyses maken voor mensen die willen doorgroeien in hun werk of van beroep willen veranderen. Een fit-gap analyse laat de skills zien die iemand al heeft én de skills die nodig zijn voor een bepaald beroep. Het laat ook zien met welke opleiding iemand die skills onder de knie kan krijgen. Zo kunt u mensen die zich willen laten omscholen een goed advies geven. In het voorbeeld hierboven is dat het ‘certificaat klantcontact professional’. 

Na mbo volgt aansluiting ho en vso

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is gestart met het toevoegen van skills aan de kwalificatiestructuur van het mbo. Daarna volgen de certificaten en praktijkverklaringen. CompetentNL zal continu verrijkt worden met nieuwe informatie, ook om het hoger onderwijs (ho) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) uiteindelijk te koppelen.