Skills-based personeel werven in het mkb

Een laagdrempelige tool waarmee kleine werkgevers skills-based personeel kunnen werven en selecteren (matchen). Dat gaan Digilize en partner ArbeidsmarktInZicht ontwikkelen. Digilize won een challenge van het Startup in Residence Intergov innovatieprogramma, waarin overheden samenwerken met startups. De basis voor de skills binnen de tool is CompetentNL. Eind februari 2024 worden de resultaten verwacht.

Focus op kleine bedrijven

Een groot deel van de werkgelegenheid in Nederland wordt geleverd door het mkb. Digilize focust op het ontwikkelen van een oplossing voor kleine werkgevers. Bij huidige skillstools die ontwikkeld worden, blijft de aandacht voor het kleinbedrijf achter. Om een skillsgerichte arbeidsmarkt te realiseren is het van belang om ook een instrument te ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op de behoeften van het (kleine) mkb. Zodat ook zij potentiële kandidaten kunnen matchen, niet puur op diploma, maar op alle soft skills, hard skills en kennis die voor een beroep benodigd zijn.

Naast de technische ontwikkeling is het vergroten van de bewustwording en potentie van skills binnen het mkb een belangrijk aandachtspunt om de tool in 2024 succesvol te lanceren.

CompetentNL als basis

De oplossing is gebaseerd op CompetentNL. Digilize en ArbeidsmarktInZicht gebruiken dit informatiefundament om de eerste versie van hun skillstool verder door te ontwikkelen. De komende maanden wordt de tool door meerdere mkb-bedrijven getest. Dit levert ook inzichten op over het gebruik van de data in CompetentNL.

Over het Startup in Residence Intergov programma

Digilize won een challenge van het Startup in Residence Intergov innovatieprogramma, waarin overheden samenwerken met startups. Overheden dagen startups en innovatief MKB uit om innovatieve oplossingen te pitchen voor maatschappelijke challenges. De startups met de beste ideeën worden geselecteerd voor het programma. In een periode van vijf maanden doorlopen ondernemers en de overheid samen het programma om in co-creatie dit idee uit te werken tot een schaalbare oplossing.

Meer weten?

Heeft u vragen over de challenge Skills-based personeel werven van Digilize? Of ziet u mogelijkheden voor samenwerking? Neem dan contact op met Jeroen Meuwissen: jeroen@digilize.nl, tel. 06-21542707