Leeroverzicht verkent mogelijkheden skills

Een actueel overzicht van meer dan 90 duizend opleidingen, trainingen en cursussen. Dat vinden werkenden en werkzoekenden op leeroverzicht.nl.

Leeroverzicht wil informatie beschikbaar stellen over de skills die je met scholing kunt ontwikkelen, gecombineerd met kansen op de arbeidsmarkt. Zo kunnen skills de verbindende factor zijn bij maatwerkscholing voor een (andere) baan. 

infographic leeroverzicht: inzicht in arbeidsmarkt en opleidingsmogelijkheden met behulp van skills
Beeld: ©Leeroverzicht / Leeroverzicht

Samenwerking met CompetentNL

Leeroverzicht met Skills is een zusterprogramma van CompetentNL vanuit het ministerie van OCW. Zij werken samen om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

Over Leeroverzicht

Leeroverzicht.nl is live sinds oktober 2022 en biedt naast opleidingen uit verschillende bronnen een overzicht van ongeveer 300 financiële regelingen om de opleiding (deels) mee te betalen.

Heeft een bezoeker hulp nodig, dan is er een overzicht van organisaties die loopbaanadvies geven.

Leeroverzicht wordt continu verbeterd, uitgebreid en geactualiseerd. Iedere twee weken komt een nieuwe versie live beschikbaar. Er wordt nu hard gewerkt om de vindbaarheid van de website te vergroten en de klantervaring steeds persoonlijker te maken.

Leeroverzicht is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap  in samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vakbonden, werkgeversorganisaties en onderwijskoepels. 

Contact

Voor meer informatie over Leeroverzicht kan contact worden gezocht met Helga Ultzen, projectmanager Leeroverzicht met Skills, helga.ultzen@ictu.nl.