Lancering nieuwe release ESCO v1.2 met online evenement

Er komt een nieuwe release aan van ESCO, de Europese classificatie van skills, competenties, beroepen en kwalificaties. Deze ESCO v1.2 is de afgelopen twee jaar ontwikkeld.

Ter gelegenheid hiervan vindt op 21 en 22 mei 2024 online via Zoom het evenement ESCO 1.2: a global language for skills plaats, georganiseerd door de Europese Commissie en de Europese Stichting voor Opleiding (ETF). Het evenement zal ook met verschillende case studies belichten hoe ESCO wordt gebruikt binnen en buiten de EU. Dit gaat dan vooral over het gebruik van ESCO voor het verbeteren van jobmatching, het ontwikkelen van classificatiesystemen, het analyseren van arbeidsmarktgegevens, het aanbieden van begeleidingsdiensten en het actualiseren van het leeraanbod. 

Het programma vindt u op het ESCO-portaal.

Registreren voor deelname kan via deze link: REGISTRATION FORM