CompetentNL in de media podcast en artikel

De afgelopen tijd is in verschillende media aandacht besteed aan CompetentNL, zoals in de podcast People Power Radio.

People Power Radio over skills

Joost van Genabeek is vanuit TNO nauw betrokken bij het ontwikkelen van CompetentNL. Hij was te gast bij People Power Radio, een wekelijkse podcast met Glenn van der Burg over de kracht van mensen in organisaties. Onderwerp was hoe zzp’ers skillsgericht worden geworven en wat werkgevers hiervan kunnen leren voor de werving en selectie van hun personeel. In de podcast deelde Joost zijn expertise over skills en CompetentNL.

Luister de podcast hier terug: People Power Radio: wat kunnen werkgevers leren van zzp’ers? (Joost wordt geïnterviewd vanaf 00:14:15, duur circa 15 minuten.)

Werf& over skills-based hiring

Een uitgebreid artikel van Peter Boerman over skills-based hiring op Werf&, een website over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Eén gestandaardiseerde skillstaal zoals CompetentNL én een manier om skills te valideren, zou skills-based hiring volgens hem dichterbij brengen.

Lees het artikel hier: Skills-based hiring? Dan moeten we die skills toch echt eerst beter leren valideren - Werf& (werf-en.nl)