Pilotpartijen spreken in het land over skillsgericht werken en keren

Op dit moment toetsen pilotpartijen de data van CompetentNL op bruikbaarheid. Zij delen hun ervaringen op diverse bijeenkomsten in het land.

Nationale LLO Conferentie

ROC Nijmegen heeft tijdens de Nationale LLO Conferentie op 29 februari jl. de eerste bevindingen laten zien over het effect dat een skillsgerichte aanpak kan hebben op het flexibiliseren van het onderwijs. Maud van Koeveringe, projectleider pilots bij SBB, verzorgde een workshop samen met Diny Gijsbers van ROC Nijmegen en Nico Sekeris van skills-toepassing Matchcare. Beide partijen vertelden hoe ze in de toekomst skills in de regio in kaart kunnen brengen met CompetentNL. Maud lichtte de relatie tussen een leven lang ontwikkelen en CompetentNL toe. Daarna gingen de deelnemers in gesprek over wat dit voor onderwijsinstellingen kan betekenen.

Bekijk de video van de pilot ROC Nijmegen

Praktijkdag Programmaraad

Donderdag 7 maart jl. verzorgden Remko Matsinger en Andries van Vugt van de skills-toepassing Passport for Work  de workshop ‘De kansen van een skillsgerichte arbeidsmarkt! Ontdek best practices van de gemeente Eindhoven en de ontwikkeling van de landelijke gemeenschappelijke skillstaal CompetentNL’. Zij deden dit samen met Jeroen van Zuijlen, regionaal adviseur onderwijs arbeidsmarkt en Suzanne de Kroon, projectcoördinator, beiden werkzaam bij SBB. Ook tijdens deze workshop was er veel interactie tussen de deelnemers.

Bekijk de video van de pilot Passport for Work

MBO Digitaal

Nico Sekeris van Matchcare verzorgde 8 maart jl. samen met Elise Weber, onderwijskundige bij SBB, een workshop tijdens de tweedaagse conferentie MBO Digitaal. Dit is een platform van de MBO Raad voor samenwerking aan digitalisering in het mbo. Nico beschreef de eerste bevindingen van Matchcare over de geteste data van CompetentNL. Elise vertelde de volle zaal onder andere over de voortgang van de ontwikkeling van CompetentNL. Ook bij deze workshop was er veel animo en actieve deelname vanuit de groep.

Bekijk de video van de pilot ROC Nijmegen

Lees meer over de pilots van CompetentNL