Man middenin klaslokaal kijkt in camera
Beeld: ©iStock

Nieuwsbrief CompetentNL #7

Het laatste nieuws over CompetentNL!
Zo bent u weer helemaal bij voor de zomervakantie.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Mail dan naar CompetentNL@minszw.nl

Pilotpartijen kunnen zich nu aanmelden

Graag komen we in contact met partijen die in pilots willen bijdragen aan de ontwikkeling van CompetentNL. Werkt u op dit moment al met een (vorm van) skillstoepassing? Meld u dan aan voor deelname aan de pilots.

De belangrijkste doelen van de pilots zijn:

  • Bijdragen aan de (door)ontwikkeling van CompetentNL. De pilots geven inzicht in de bruikbaarheid, volledigheid en mogelijke tekortkomingen van de data en de toegang hiertoe voor toekomstige toepassingen van CompetentNL;
  • Inzicht in de meerwaarde van CompetentNL. In de pilots testen afnemers wat de meerwaarde van CompetentNL is voor hen en de eindgebruikers van hun toepassingen.
Werkenden lunchen op moderne industriële werkvloer
Beeld: ©iSTock

In de feedbackgroep bijdragen aan CompetentNL

Bij de pilots werken we met een feedbackgroep. Deze feedbackgroep wordt samengesteld uit partijen die buiten de pilots inhoudelijk willen bijdragen aan de ontwikkeling van CompetentNL. 

Heeft uw organisatie nog geen skillstoepassing, maar wel expertise op het gebied van de data-inhoud van CompetentNL of de ontsluiting hiervan?

Neem deel aan de feedbackgroep

Werken aan CompetentNL: hybride AI

De ontwikkeling – en het gebruik – van een hybride artificial intelligence-systeem (AI) speelt een sleutelrol in de ontwikkeling van CompetentNL. Leyla el Khamlichi van UWV en Lars Burgerjon van het CBS zijn als data scientists betrokken bij de totstandkoming daarvan. Zij vertellen wat hun werk en hybride AI precies inhoudt, wat CompetentNL er uiteindelijk mee moet kunnen, en tegen welke uitdagingen ze aanlopen.  

Lees meer over het werk aan de hybride AI van CompetentNL

Leyla el Khamlichi en Lars Burgerjon
Beeld: ©CompetentNL

Hoe kun je als werkgever skills inzetten?

Op 20 juni 2023 organiseerde VNO NCW samen met SBB het webinar 'Aan de slag met skills: hoe kun je als werkgever skills inzetten?' 

Naast Janneke Voltman, programmamanager skills & CompetentNL bij SBB, vertelden Ramon de Groot, manager bij zorggroep 's Heeren Loo Academie, en Claudia Klarenbeek, projectleider Digitaal Skills Paspoort bij advies- en kenniscentrum Volandis (Bouw & Infra) over de mogelijkheden en uitdagingen die skills in de praktijk met zich meebrengen. 

Klik hier om het webinar en de presentatie terug te kijken

sprekers  webinar VNO CCW MKB over skills aan webinartafel
Beeld: ©CompetentNL / CompetentNL

Skillstoepassingen in Leeroverzicht

Werk is vaak een drijfveer om een opleiding te gaan volgen. Skills kunnen de brug slaan tussen een vacature waarin bepaalde skills gevraagd worden en een opleiding die in de ontbrekende skills voorziet. Het Leeroverzicht van opleidingen en financiële regelingen gaat de komende tijd onderzoeken welke skillstoepassingen in Leeroverzicht het vinden van een passende opleiding ondersteunen.

Lees meer

Skills op praktijkdag Programmaraad

Aandacht voor skills was er ook op de Leerwerkfestival Praktijkdag van de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt op 22 juni jl. Er werd gesproken over een skillsgerichte arbeidsmarkt en de website Leeroverzicht.nl.

De inspiratiesessie 'Skills zichtbaar maken en waarderen' ging het over het skillspaspoort. Welke zijn er al en wat is nodig om betrouwbare en betekenisvolle informatie in zo’n paspoort terecht te laten komen?

Kijk de presentaties terug op samenvoordeklant.nl

In de media: HR Tech Review

Op de HR Tech Meetup van 8 juni stond het integraal skillspaspoort centraal.  CompetentNL werd als skillstaal genoemd. 

Lees het verslag van HR Tech Review

Over deze Nieuwsbrief

U ontvangt deze Nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrieven van CompetentNL. Wilt u de Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich afmelden onderaan deze nieuwsbrief. 

Wilt u anderen attenderen op de ontwikkeling van de nationale skillstaal CompetentNL? Deel de Nieuwsbrief dan gerust! 

Editie 8 van deze Nieuwsbrief verschijnt half september. Dan hebben we meer nieuws over de pilots en feedbackgroep!