Hoe werkt CompetentNL?

CompetentNL is een skillstaal die relaties legt tussen alle skills, beroepen en opleidingen in Nederland. Dit gebeurt met ondersteuning van hybride AI: een combinatie van de kennis van arbeidsmarktexperts en kunstmatige intelligentie (AI). Door het automatisch en handmatig toevoegen van nieuwe skills, synoniemen van skillsbeschrijvingen en context, blijft CompetentNL up to date.

Het resultaat? CompetentNL begrijpt, vertaalt en omschrijft alle kennis, kwaliteiten en beroepsvaardigheden op de arbeidsmarkt. Zo verbindt het vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. CompetentNL is een zelflerend systeem: het werkt voortdurend aan een actuele én toegankelijke skillstaal.

Application Programming Interface (API)

We stellen CompetentNL beschikbaar via een zogeheten Application Programming Interface (API). Een API laat computerprogramma’s met elkaar communiceren. Zodra CompetentNL klaar is, kunt u via de API toegang krijgen tot de data van CompetentNL. En deze gebruiken voor uw dienstverlening en eigen skillstoepassingen. Aansluiten gaat heel eenvoudig.

Via een API (Application Programming Interface) communiceren computerprogramma’s met CompetentNL.
Beeld: ©UWV