Man middenin klaslokaal kijkt in camera
Beeld: ©iStock

Nieuwsbrief #12 "Maak taken en skills leidend"

Stichting Matching en Carrière Tool is één van de pilotpartijen die de afgelopen maanden de data, structuur en toegankelijkheid van CompetentNL hebben getest. "Maak taken en skills leidend", vertelt projectleider Herman Miedema over zijn ervaringen.

De volledige eindrapportage van de pilots staat binnenkort online.

De video's van de pilotpartijen kunt u nu alvast bekijken!

"Maak taken en skills leidend", vindt Herman Miedema van Matching en Carrière Tool

Stichting Matching en Carrière Tool is één van de pilotpartijen die de afgelopen maanden de data, structuur en toegankelijkheid van CompetentNL hebben getest. We spraken projectleider Herman Miedema over zijn ervaringen.

“Maak taken en skills leidend”

Hoe bruikbaar is CompetentNL? – Eindrapport pilots

Hoe bruikbaar is CompetentNL voor onze (mogelijke) toepassingen? Dat testten diverse partijen uit de arbeidsmarkt en het onderwijs tijdens de pilotfase van het programma. De pilotpartijen zijn overwegend positief. Wel vinden zij dat CompetentNL nog verbeterd en uitgebreid moet worden om volledig aan de gestelde verwachtingen te voldoen.

Hoe bruikbaar is CompetentNL? – Rapport eindevaluatie pilots

Video’s pilotpartijen

In 2023 en 2024 testten pilotpartijen (delen van) CompetentNL. Zes marktpartijen werden geselecteerd uit meer dan veertig aanmeldingen. Bekijk hier wat zij zeggen over hun pilot.

Video’s pilotpartijen

CompetentNL in de media

Verschillende media besteedden de afgelopen periode aandacht aan CompetentNL:

People Power Radio over skills

Joost van Genabeek is vanuit TNO nauw betrokken bij het ontwikkelen van CompetentNL. Hij was te gast bij People Power Radio, een wekelijkse podcast met Gleen van der Burg over de kracht van mensen in organisaties. Onderwerp was hoe zzp’ers skillsgericht worden geworven en wat werkgevers hiervan kunnen leren voor de werving en selectie van hun personeel. In de podcast deelde Joost zijn expertise over skills en CompetentNL. Luister de podcast hier terug: People Power Radio: wat kunnen werkgevers leren van zzp’ers? (Joost wordt geïnterviewd vanaf 00:14:15, duur circa 15 minuten.)

Werf& over skills-based hiring

Een uitgebreid artikel van Peter Boerman over skills-based hiring op Werf&, een website over recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Eén gestandaardiseerde skillstaal zoals CompetentNL én een manier om skills te valideren, zou skills-based hiring volgens hem dichterbij brengen. Lees het artikel hier: Skills-based hiring? Dan moeten we die skills toch echt eerst beter leren valideren - Werf& (werf-en.nl)