Aansluiten

We stellen CompetentNL breed beschikbaar via een API (Application Programming Interface). Met behulp van een API kunnen computerprogramma’s met elkaar communiceren. Daardoor kunt u, zodra CompetentNL klaar is, met uw eigen skillstoepassingen aansluiten op de data van CompetentNL.

Om CompetentNL te gebruiken hoeft u in uw eigen systemen niet veel te veranderen. U kunt uw eigen beschrijvingen van beroepen, opleidingen en skills gebruiken. Die zet CompetentNL om naar beschrijvingen van skills, beroepen en onderwijskwalificaties die voor iedereen duidelijk zijn.

CompetentNL is gekoppeld aan de Europese skills-standaard ESCO (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations) en aan de Belgische en Amerikaanse skillstalen.

Starten kan al

Skillsinitiatieven in regio’s of bepaalde sectoren hoeven niet te wachten op CompetentNL voor de implementatie van skills-toepassingen. In de periode tot de lancering van CompetentNL kan iedereen gebruikmaken van een eigen of ander skillsinitiatief. Daarna kunnen skillsinitiatieven aansluiten op CompetentNL.