Man middenin klaslokaal kijkt in camera
Beeld: ©iStock

Nieuwsbrief #11 - Ontwikkeling CompetentNL goed op weg

We zijn goed op weg in de ontwikkeling van CompetentNL! Inzicht in skills zorgt voor de best mogelijke kansen voor werkenden en werkzoekenden om zich doelgericht te blijven ontwikkelen. Iedereen kan meedoen op de arbeidsmarkt. Afnemers en toepassers van skillsinformatie hebben hier een belangrijke rol in en brengen met CompetentNL vraag en aanbod beter en sneller samen. In deze nieuwsbrief delen we informatie uit de voorjaarsbijeenkomst en laten we een data-architect van CompetentNL aan het woord.

Inspirerende voorjaarsbijeenkomst CompetentNL

Hoever is de ontwikkeling van CompetentNL? Wat zijn de bevindingen uit de pilots? Wanneer komt CompetentNL beschikbaar? Hoe verkennen we het aansluiten van andere onderwijssectoren? En wat is de rol van werkgevers?

Lees meer

Werken aan CompetentNL: de data-architect

Rijk Rijkse is data-architect bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hij vertelt over zijn werk voor CompetentNL. "De infrastructuur rondom CompetentNL is complex. Alles in de keten moet werken én kloppen."

Lees het interview met Rijk

Pilotpartijen spreken in het land over skillsgericht werken en leren

Op dit moment toetsen pilotpartijen de data van CompetentNL op bruikbaarheid. Zij delen hun ervaringen op diverse bijeenkomsten in het land.

Lees het bericht

Online slotcongres European Year of Skills – 30 april

‘The European Year of Skills – What Comes Next?’ is het grootschalige slotcongres van het European Year of Skills (EYOS). Dat vindt in Brussel en online plaats op 30 april a.s.

Deelnemers delen er hun succesverhalen en er wordt vooruit gekeken naar de toekomst. Prioriteit nummer één blijft immers om initiatieven met elkaar te verbinden en daadwerkelijk zaken tot stand brengen. Er is onder meer een paneldiscussie met de nationale coördinatoren van België, Bulgarije, Finland, Frankrijk en Spanje, evenals diverse workshops.

Meer informatie en online deelnemen