Man middenin klaslokaal kijkt in camera
Beeld: ©iStock

Nieuwsbrief CompetentNL #6

Voor het eerst vanuit de website: de 6e editie van de Nieuwsbrief van CompetentNL. Met belangrijk nieuws over de marktverkenning en de pilots.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Mail ze naar CompetentNL@minszw.nl

Over deze nieuwsbrief

Voor verzending van deze Nieuwsbrief hebben we eenmalig ons bestaande mailbestand geïmporteerd. Mocht u de Nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kunt u zich onderaan afmelden. Wilt u anderen attenderen op CompetentNL? Deel de Nieuwsbrief dan gerust! 

Eindrapport Marktverkenning gepubliceerd

Marktpartijen willen graag één gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs. Welke eisen stellen zij? En aan wat voor informatie hebben ze behoefte?

TNO deed een marktverkenning naar de bekendheid van CompetentNL en de wensen en verwachtingen bij de markt. Zo’n 240 partijen namen deel. Het Eindrapport is nu beschikbaar.

Lees meer over de marktverkenning en download het rapport

man en vrouw in gesprek bij laptop en beeldscherm
Beeld: ©iStock

Pilots starten na de zomer

Na de marktverkenning gaan een aantal pilotpartijen (delen van) CompetentNL testen in de praktijk. De voorbereiding van de pilots vraagt echter meer tijd.

Dit betekent dat we niet in mei, maar na de zomer starten met de aanmelding en selectieprocedure. 

Lees meer over de pilots

Webinar: Hoe kun je als werkgever skills inzetten?

Meer weten over skills? Op 20 juni organiseert VNO-NCW het webinar 'Aan de slag met skills: hoe kun je als werkgever skills inzetten?'

Datum: dinsdag 20 juni 2023
Tijd: 15.30-16.30 uur
Doelgroep: werkgevers, HR medewerkers en arbeidsmarkt- of opleidingsadviseurs.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Werken aan CompetentNL: de beroepskundig expert

Sarah Valk is beroepen- en opleidingenanalist bij UWV. Ze werkt in een team van data- en inhoudelijke specialisten aan CompetentNL. “We kijken naar de inhoud van de beroepen en de skills. Dat is veel uitzoekwerk.”

Lees meer over het werk van de beroepskundig expert voor CompetentNL

Beroepskundig expert Sarah Valk: “In Nederland zijn er geen mensen die doen wat ik doe.”
Beeld: ©CompetentNL

Interview met Hilde de Boer in HRTech Review

CompetentNL is een gigantische database, waarin de skills van alle beroepen en alle mbo-opleidingen worden beschreven en gekoppeld. Hilde de Boer, coördinerend programmamanager, vertelt er meer over in een interview met HRTechReview. 
 
Lees het interview

Leeroverzicht verkent mogelijkheden skills 

Een actueel overzicht van meer dan 90 duizend opleidingen, trainingen en cursussen. Dat vinden werkenden en werkzoekenden op de website Leeroverzicht.nl.  

Leeroverzicht wil informatie beschikbaar stellen over de skills die je met scholing kunt ontwikkelen, gecombineerd met kansen op de arbeidsmarkt. Zo kunnen skills de verbindende factor zijn bij maatwerkscholing voor een (andere) baan. 

Lees meer

infographic leeroverzicht: inzicht in arbeidsmarkt en opleidingsmogelijkheden met behulp van skills
Beeld: ©Leeroverzicht / Leeroverzicht

Opening European Year of Skills

Het European Year of Skills wil bedrijven, overheden en individuen inspireren om te denken in vaardigheden. Personeel met de juiste skills draagt immers bij aan duurzame groei, leidt tot meer innovatie en verbetert het concurrentievermogen van bedrijven.

Op 9 mei 2023 startte het Europees Jaar van de Vaardigheden officieel met het online Year of Skills Festival. Bekijk de opname via deze link en bekijk de foto’s hier

De start van het European Year of Skills is in verschillende branches en bedrijven opgepakt. Zo organiseerden Neth-ER, MBO Raad en Vereniging Hogescholen een event over het Jaar van de Vaardigheden en leven lang ontwikkelen. Joost van Genabeek (TNO) gaf er een presentatie over CompetentNL.  

Nieuwe website en vormgeving CompetentNL 

CompetentNL heeft nu ook een eigen vormgeving en website. Hopelijk vindt u hier de informatie die u zoekt. Heeft u suggesties of vragen? Neem dan contact met ons op

Logo CompetentNL