Man middenin klaslokaal kijkt in camera
Beeld: ©iStock

Nieuwsbrief #9 - Wat onderzoeken de pilots? Plus antwoord op (bijna) alle FAQ's

De pilots van CompetentNL draaien op volle toeren. De eerste iteratie zit erop. In deze nieuwsbrief maakt u kennis met de pilotpartijen en spreken we een pilotbegeleider.

Ook vindt u een link naar veel FAQ's over CompetentNL, en natuurlijk een uitnodiging voor ons webinar op donderdag 7 december a.s. Zien we u daar?

Heeft u vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Mail dan naar CompetentNL@minszw.nl

Veel leesplezier!

Webinar: een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs

Op donderdagmiddag 7 december a.s. organiseren de consortiumpartners van CompetentNL het webinar CompetentNL: een gemeenschappelijke skillstaal voor arbeidsmarkt en onderwijs.

Hoe draagt CompetentNL bij aan een skillsgerichte arbeidsmarkt en onderwijs? Wat zijn de behoeften van de markt en het mbo? Hoe sluit je andere onderwijssectoren aan? En wat zijn de eerste ervaringen uit de pilots? Dat alles en meer hoort u in dit gratis interactieve webinar.

Meer informatie en inschrijven

Werken aan CompetentNL: de pilotbegeleider

Wouter Korteling is datascientist bij TNO. Hij begeleidt een aantal pilotpartijen bij het testen van de data van CompetentNL. “In overleg bepalen we wat de pilotpartijen onderzoeken, bijvoorbeeld het testen van CompetentNL in bepaalde AI applicaties of het vergelijken van CompetentNL met externe standaarden. Het is mijn taak om de activiteiten zo vorm te geven dat we de meest bruikbare feedback ophalen.”

Lees het interview met Wouter

Wouter Korteling, datascientist bij TNO
Beeld: ©CompetentNL

In de media: Whitepaper over skills en loopbanen

CompetentNL wordt genoemd in de whitepaper 'Van beroepen naar skills: anders kijken naar loopbanen'. Jouke Post en Jan Woldendorp schreven de whitepaper in opdracht van de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches (Noloc).

De auteurs leggen in vijf pagina's helder uit wat het voordeel is van fijnmazig matchen (op skills) en wat daarvoor de voorwaarden zijn (een uniforme skillstaal). Ook bespreken ze een aantal innovatieve matchingsinstrumenten en staan ze stil bij de ethische aspecten. 

Download de whitepaper

Agenda

Infographic CompetentNL

We deelden 'm al eerder, maar hij blijft handig: de infographic die het proces en product van CompetentNL laat zien.

Bekijk en download de infographic

Geeft u wel eens een presentatie over skills en CompetentNL?
Gebruik dan de materialen uit de Communicatie toolbox.

afbeelding van de infographic van product en proces van CompetentNL